Na het ontslag van onze dirigent Frans Lauwers (een ontslag dat het bestuur zag aankomen), werd aan onze trompettist, Joris Peelman, gevraagd om de Harmonie tijdelijk te leiden. Joris, die met spijt zijn oude dirigent Frans Lauwers zag vertrekken, heeft toen de taak van dirigent op zich genomen en heeft de Harmonie met veel geestdrift en overtuiging geleid.

Wie had gedacht dat de kleine jongen van op de foto van het 175-jarig bestaan van de Harmonie, deze Harmonie zou leiden! Hij kon de Harmonie in haar reeks handhaven tijdens de wedstrijd van het vier jaarlijks Provinciaal tornooi, dat plaatsvond in Ninove op 3 mei 1998.

Toen de gemeente Waasmunster zich verbroederde met het Sloveense Kranjska Gora, werd de Harmonie uitgenodigd, samen met het Roosenbergkoor, voor een bezoek aan de gemeente, dit van 15-17 augustus 1997. Samen met onze dirigent Joris bracht onze Harmonie daar een mooi programma.

Helaas namen zijn drukke beroeps bezigheden te veel tijd in beslag en Joris vroeg het bestuur om uit te kijken naar een andere dirigent. In 1999 koos het bestuur een nieuwe dirigent: Peter Picqueur.